Karobová bábovka
Dezerty - Recepty
Koláčik má lahodnú chuť pripomínajúcu čokoládu. Ideálny na víkendové pečenie, alebo ako nízkohistamínová narodeninová torta. Príprava potrvá asi 35 minút.
Potrebujeme:
- 1½ hrnčeka bezlepkovej múky
- ½ hrnčeka mandľovej múky
- ¼ hrnčeka kokosovej múky
- ½ hrnčeka karobovej múky
- ½ hrnčeka cukru
- 1 ČL sódy bikarbóny
- ½ ČL morskej soli
- ½ hrnčeka roztopeného kokosového oleja
- 1½ hrnčeka kokosového mlieka zmiešaného so šťavou z polovice citróna
- ¼ hrnčeka vody, alebo uvarenej kávy
- 1 ČL vanilkového extraktu
- ½ hrnčeka mandľového extraktu
Postup:
Rúru predhrejeme na 200°C. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Pripravíme si zmes kokosového mlieka a citrónovej šťavy, ktorú odložíme bokom a necháme stáť.
V miske zmiešame bezlepkovú múku, kokosovú múku, karob a sódu bikarbónu. Pridáme mandľovú múku, cukor a soľ; premiešame vidličkou.
Keď je rúra rozohriata, v múčnej zmesi urobíme v strede priehlbinu, pridáme olej, kokosovú zmes, vodu a extrakty. Premiešame vareškou a nalejeme do pripravenej formy. Pečieme asi 25 minút, keď je torta hotová ju necháme ešte pár minút (max. 5) postáť pred vyklopením z formy a krájaním.
Dobrú chuť!
Diskusia