Karobová bábovka

Dezerty - Recepty

Koláčik má lahodnú chuť  pripomínajúcu čokoládu. Ideálny na víkendové pečenie, alebo ako nízkohistamínová narodeninová torta. Príprava potrvá asi 35 minút.

 

Potrebujeme:

  • 1½ hrnčeka bezlepkovej múky
  • ½ hrnčeka mandľovej múky
  • ¼ hrnčeka kokosovej múky
  • ½ hrnčeka karobovej múky
  • ½ hrnčeka cukru
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • ½ ČL morskej soli
  • ½ hrnčeka roztopeného kokosového oleja
  • 1½ hrnčeka kokosového mlieka zmiešaného so šťavou z polovice citróna
  • ¼ hrnčeka vody, alebo uvarenej kávy
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • ½ hrnčeka mandľového extraktu

 

Postup:

Rúru predhrejeme na 200°C. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Pripravíme si zmes kokosového mlieka a citrónovej šťavy, ktorú odložíme bokom a necháme stáť.

V miske zmiešame bezlepkovú múku, kokosovú múku, karob a sódu bikarbónu. Pridáme mandľovú múku, cukor a soľ; premiešame vidličkou.

Keď je rúra rozohriata, v múčnej zmesi urobíme v strede priehlbinu, pridáme olej, kokosovú zmes, vodu a extrakty. Premiešame vareškou a nalejeme do pripravenej formy. Pečieme asi 25 minút, keď je torta hotová ju necháme ešte pár minút (max. 5) postáť pred vyklopením z formy a krájaním.

 

Dobrú chuť!

Diskusia