Zázvorové ovsené vločky

Dezerty - Recepty

Ďalší zimný recept, ktorý je najlepší ak ho necháte odležať cez noc, inak vám príprava potrva iba 5 minút. Čerešničkou na torte je arašidové maslo, ktoré dotvára výbornú chuť.

Potrebujeme:

  • ½ hrnčeka ovsených vločiek
  • ½ hrnčeka Chia semienok
  • 1 ČL zázvoru
  • trocha škorice
  • trocha mletého klinčeka
  • ¼ ČL vanilkového extraktu
  • ½ banánu, nakrájaného na tenké plátky
  • ½ hrnčeka mandľového mlieka
  • 1 ČL arašidového masla (voliteľné)

 

Postup:

Zmiešame všetky suché prísady v pohári alebo v nádobe. Pretrepeme. Pridáme vanilku, banán a mandľové mlieko. Znova pretrepeme. Necháme v chladničke cez noc alebo aspoň počas 6 hodín.
Ďalší deň pridáme na rozriedenie ešte trocha mlieka. Ozdobíme kopčekom arašidového masla.

 

Dobrú chuť!

Diskusia

  • Katarina
    Odpovedať

    A nevadí,že je to na celú noc v chladničke? V brozurke mam napísané,že neuskladnovat jedlo v chladničke a následne ho uvarit. Ja osobne mám rada ovsenú kasu (na noc namočene vločky,potom uvarene), ale teraz neviem ako to je. Vopred vďaka za odpoved.

  • anonym
    Odpovedať

    Ako môže byť tento recept zaradený do kategórie histamínovej diéty?? Klinčeky a škorica sa v rámci HIT radia k najneodporúčanejším potravinám, banán je sporný. Navyše má takto pripravený pokrm „postáť v chladničke aspoň 6 hodín“, čo je takisto proti jednému z hlavných princípov diéty konzumovať čerstvo pripravené potraviny ihneď. Histaminik si týmto jedlom môže poriadne priťažiť.