Ryby - Recepty

Konzumácia čerstvých rýb pri nízkohistamínovej diéte by mala byť bezpečná, ak sa splnia určité podmienky. Ulovená ryba musí byť do 15 minút vypitvaná (odstránené vnútornosti) a následne ineď pripravená na konzumáciu, alebo do 1 hodiny hlbokozmrazená. Odporúča sa konzumovať iba sladkovodné ryby, morské môžu spôsobiť veľké problémy, spolu s ostatnými morskými plodmi. Nedávne štúdie však preukázali, že mnoho pacientov nemá problém ani s morskými rybami (vynechajte tuniaka, ten sa neodporúča).

Grilovaný pstruh

Ak Vám vaša histamínová intolerancia dovoľuje jesť ryby, grilovaný pstruh ochutený tymiánom je vhodný ako ľahká večera, ktorá nezaťaží žalúdok. Potrebujeme: pstruh (vykuchaný, čerstvý alebo hlbokozmrazený) čerstvý tymián špaldová múka (alebo iná) PL červená sladká paprika sušená bazalka olej čierne korenie soľ Rybu umyjeme zvnútra aj zvonka a dobre osušíme papiervou utierkou. Osolíme a okoreníme […]

Smažená ryba so zeleninovými čipsami

Aj pri tomto recepte je len na vás, aký druh ryby použijete, nezabúdajte však, že ryba musí byť čerstvá. Prílohu môžte zvoliť ľubovoľnú, podľa chuti. Príprava asi 4 porcií vám potrvá 30-40 minút.   Potrebujeme: 500g sladkých zemiakov (batatov), ošúpaných, nakrájaných na hranolky 500g červenej repy, očistenej, ošúpanej, nakrájanej na hranolky 45g ryžovej múky 1 […]

Rybie prsty

Ak vaše deti milujú rybie prsty a histamínová intolerancia im ich nedovoľuje konzumovať, máme pre vás celkom prijateľnú náhradu a to nízkohistamínové rybie prsty. Namiesto strúhanky sme použili ovsené vločky. Samozrejme majte na zreteli, že ryba by mala byť čerstvá, prípadne ak tolerujete hlbokozmrazené, alebo chladené ryby, môžete použiť aj tie. Príprava zaberie asi 30 […]