Ryžový šalát

Bezmäsité jedlá - Recepty

Výborný studený šalát, ktorý poslúži počas horúcich dní ako rýchly a chutný obed. Treba brať na vedomie, že nie každý histaminik znáša stonkový zeler a ostatné ingrediencie, prispôsobte si recept podľa seba. Príprava trvá asi 30 minút a ingrediencie sú približne na 2-3 porcie.

 

Potrebujeme:

  • 1 hrnček dlhozrnnej ryže
  • 2 zelerové stonky, nasekané najemno
  • 1 červená paprika, nasekaná najemno
  • 2 jarné cibuľky
  • 1/2 hrnčeka hrozienok
  • 1/3 opečených mandlí
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL citrónovej šťavy (ak tolerujete)
  • 1 ČL cukru
  • soľ, korenie (kari)

 

Postup:

Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu domäkka. Prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a úplne vychladnúť. Zmiešame ryžu, zeler, papriku, cibuľku, hrozienka a mandle v mise. Olivový olej, ctrónovú šťavu, cukor, trocha soli a korenia zmiešame v uzatvárateľnej nádobe, zavrieme a poriadne pretrepeme. Ryžovú zmes polejeme olejovou zmesou, premiešame a podávame.

 

Dobrú chuť!

Diskusia