Šalát s grilovanou tekvicou a mrkvou

Bezmäsité jedlá - Recepty

Počas tekvicovej sezóny určite nevynechajte tento chutný šalátik! Skúste použiť tekvicu hokkaido, ktorá je nízkohistamínová. Štyri porcie pripravíte za menej ako 25 minút.

 

Potrebujeme:

  • 1 zväzok baby karotiek
  • 600g tekvice (hokkaido), odzrnkovanej, nakrájanej na tenké mesiačiky
  • 100g miešaných šalátových listov
  • ½ hrnčeka pekanových orechov, opečených, hrubo nasekaných
  • 100g ricotty
  • olivový olej
  • soľ, korenie

 

Postup:

Karotky uvaríme vo vriacej vode 5 minút, prípadne kým nezmäknú. Osušíme.

Rozohrejeme panvicu alebo gril s olivovým olejom. Opečieme tekvicu a karotky dozlatista, asi 8-10 minút.

Šalátov listy rozdelíme na taniere, na ne naukladáme tekvicu, karotky, orechy a rozdrvíme ricottu. Dochutíme, polejeme olivovým olejom a podávame.

 

Dobrú chuť!

 

Diskusia