Šalát s grilovanou tekvicou a mrkvou
Bezmäsité jedlá - Recepty
Počas tekvicovej sezóny určite nevynechajte tento chutný šalátik! Skúste použiť tekvicu hokkaido, ktorá je nízkohistamínová. Štyri porcie pripravíte za menej ako 25 minút.
Potrebujeme:
- 1 zväzok baby karotiek
- 600g tekvice (hokkaido), odzrnkovanej, nakrájanej na tenké mesiačiky
- 100g miešaných šalátových listov
- ½ hrnčeka pekanových orechov, opečených, hrubo nasekaných
- 100g ricotty
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup:
Karotky uvaríme vo vriacej vode 5 minút, prípadne kým nezmäknú. Osušíme.
Rozohrejeme panvicu alebo gril s olivovým olejom. Opečieme tekvicu a karotky dozlatista, asi 8-10 minút.
Šalátov listy rozdelíme na taniere, na ne naukladáme tekvicu, karotky, orechy a rozdrvíme ricottu. Dochutíme, polejeme olivovým olejom a podávame.
Dobrú chuť!
Diskusia