Waldorfský šalát

Šaláty - Recepty

Waldorfský šalát prvýkrát pripravil v roku 1893 Oscar Tschirky v maître d’hôtel ve Waldorf Astroria. V pôvodnom recepte bol len zeler, červené jablká a majonéza. Postupne sa pridali orechy a hrozno. Mnoho ľudí nahrádza majonézu bielym jogurtom.

Potrebujeme:

  • 2 červené jablká
  • 3 stonky zeleru
  • hrsť orechov (podľa toho, ktoré tolerujete)
  • biely jogurt
  • list ľadového šalátu
  • 1/2 strapca hrozna
  • soľ
  • čierne korenie

Jablká a zeler nakrájame na malé kocky, hrozno rozkrojíme na polovice a všetko spolu zmiešame v miske. Polovicu orechov posekáme na menšie kúsky a primiešame do misky. Zalejeme dressingom z bieleho jogurtu, soli a čierneho korenia. Podávame na liste ľadového šalátu posypanom orechami.

Diskusia