Zázvorové ovsené vločky
Dezerty - Recepty
Ďalší zimný recept, ktorý je najlepší ak ho necháte odležať cez noc, inak vám príprava potrva iba 5 minút. Čerešničkou na torte je arašidové maslo, ktoré dotvára výbornú chuť.
Potrebujeme:
- ½ hrnčeka ovsených vločiek
- ½ hrnčeka Chia semienok
- 1 ČL zázvoru
- trocha škorice
- trocha mletého klinčeka
- ¼ ČL vanilkového extraktu
- ½ banánu, nakrájaného na tenké plátky
- ½ hrnčeka mandľového mlieka
- 1 ČL arašidového masla (voliteľné)
Postup:
Zmiešame všetky suché prísady v pohári alebo v nádobe. Pretrepeme. Pridáme vanilku, banán a mandľové mlieko. Znova pretrepeme. Necháme v chladničke cez noc alebo aspoň počas 6 hodín.
Ďalší deň pridáme na rozriedenie ešte trocha mlieka. Ozdobíme kopčekom arašidového masla.
Dobrú chuť!
Diskusia
Katarina
A nevadí,že je to na celú noc v chladničke? V brozurke mam napísané,že neuskladnovat jedlo v chladničke a následne ho uvarit. Ja osobne mám rada ovsenú kasu (na noc namočene vločky,potom uvarene), ale teraz neviem ako to je. Vopred vďaka za odpoved.
anonym
Ako môže byť tento recept zaradený do kategórie histamínovej diéty?? Klinčeky a škorica sa v rámci HIT radia k najneodporúčanejším potravinám, banán je sporný. Navyše má takto pripravený pokrm „postáť v chladničke aspoň 6 hodín“, čo je takisto proti jednému z hlavných princípov diéty konzumovať čerstvo pripravené potraviny ihneď. Histaminik si týmto jedlom môže poriadne priťažiť.