Tvarohové šúlance s makom
Bezmäsité jedlá - Recepty
Mak patrí medzi spornú potravinu, čo sa týka histamínovej intolerancie. Niektorým ľudom jej konzumácie nerobí žiadne problémy, iným práve naopak. Ak sami neviete ako na mak reagujete, začnite s makom opatrne v malých množstvách. Tvarohové šúlance môžete dochutiť a ovocím podľa toho, ktoré tolerujete.
Potrebujeme:
- 250g jemne hrudkovitého tvarohu
- 1 vajce
- soľ
- 200g múky (špaldová, celozrnná, ovsená,…)
- mak
- sladidlo (cukor, med, stévia,…)
- maslo (alebo kokosový olej)
V miske zmiešame tvaroh s jedným vajičkom a lyžičkou soli. Postupne prisypávame múku podľa nášho výberu, kým nám nevznikne nelepivé cesto. Na drevenej doske vaľkáme z cesta šúlance približne s priemerom 1 cm. Nožom odkrajujeme 2-3 cm dlhé šúlance a dáme variť do osolenej vriacej vody. Keď šúlance vyplávajú na povrch, vyberieme ich. Podávame s makom, sladidlom a maslom alebo kokosovým olejom.
Diskusia