Pohánka s makom a jablkom

Bezmäsité jedlá - Recepty

Pohánka sa v niektorých zoznamoch vyskytuje ako zakázaná potravina, nie je však vysvetlené prečo. Nie je žiadny presvedčivý dôkaz, že by pohánka obsahovala histamín alebo iné biogénne amíny, dokonca nie je zaradená ani medzi histamínové uvoľňovače. Pohánka je okrem toho vhodná pre psychicky a fyzicky namáhané osoby, posilňuje imunitu a využiva sa pri detoxikácii. Skúste tento jednoduchý recept na sladkú maškrtu plnú bielkovín, vlákniny a vitamínov. Ingrediencie vystačia asi na 4 porcie.

Potrebujeme:

  • 1 hrnček pohánky, ktorú sme nechali cez deň namočenú vo vode
  • 1 hrnček mletého maku
  • 2 jablká (1 nastrúhame, 1 nakrájame na kocky)
  • 1-2PL medu
  • trocha citrónovej šťavy

Postup:

Namočenú pohánku prepláchneme cez sitko, scedíme vodu a pridáme mak, strúhané jablko, med a trocha citrónovej šťavy. Všetko premiešame a pridáme kocky jablka.

 

Dobrú chuť!

Diskusia