Špaldové medovníčky

Recepty

Medovníčky vhodné aj pre histaminikov. Príprava cesta zaberie 10 minút, ale treba počkať kým cesto dobre odleží, aby boli špaldové medovníčky mäkké.
Potrebujeme:

  • 500g hladkej špaldovej celozrnnej múky
  • 150g hnedého trstinového cukru
  • 100g medu
  • 50g kokosového oleja
  • 3 vajcia (z toho jedno na potretie)
  • 2 ČL mletej škorice
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 2-3 PL vody (podľa potreby)

Všetky suroviny si spolu zmiešame a vypracujeme mierne lepivé cesto do tvaru bochníka. Cesto zabalíme do mikroténového  sáčku alebo do potravinovej fólie a uložíme na 6 hodín do chladničky, ale najlepšie cez noc. Oddýchnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbke 0,5 cm. Z cesta vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a špaldové perníčky pečieme pri teplote 180 stupňov 6 – 8 minút.

Diskusia