Trojfarebný koláč

Dezerty - Recepty

Tvaroh je bohatý na bielkoviny, navyše je ľahko stráviteľný. Piškótové cesto zvrchu a karobové zospodu dodávajú koláču zaujímavú kombináciu chutí.

Potrebujeme:

Hnedé cesto:

  • 300g polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 PL karobu
  • 1 vajce
  • 125g masla alebo rastlinného tuku
  • 2 PL mlieka
  • 150g kryštálového cukru

Tvaroh:

  • 3 tvarohy (môžu byť aj bezlaktózové)
  • 1 vajce
  • 1 žltok
  • práškový cukor podľa chuti

Piškótové cesto:

  • 3 vajcia
  • 1 bielok (ktorý zostal zo žĺtka použitého do tvarohu)
  • 4 PL vody
  • 200g polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 150g práškového cukru
  • 1dcl oleja

Postup:

Hnedé cesto: Ingrediencie dáme do misky a vymiešame. Tvrdé suchšie cesto, ktoré vznikne roztlačíme vlhkými rukami na suchý plech. Utlačíme rovnomernú vrstvu.

Tvaroh: Tvaroh zmiešame so zvyšnými surovinami a rozmiestnime rovnomerne na hnedé cesto.

Piškótové cesto: Žĺtky zmiešame s približne polovicou cukru a šľaháme. Pridáme olej a vodu a vyšľaháme. Ďalej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a spojíme so zvyškom. Bielky vyšľaháme so zvyškom cukru. Pridáme do cesta a zľahka zamiešame. Vzniknuté cesto vylejeme na tvaroh. Pečieme pri 200 stupňoch asi 30 – 40 minút.

Autor receptu: Jana Krivjaniková

Diskusia