Trojfarebný koláč
Dezerty - Recepty
Tvaroh je bohatý na bielkoviny, navyše je ľahko stráviteľný. Piškótové cesto zvrchu a karobové zospodu dodávajú koláču zaujímavú kombináciu chutí.
Potrebujeme:
Hnedé cesto:
- 300g polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 PL karobu
- 1 vajce
- 125g masla alebo rastlinného tuku
- 2 PL mlieka
- 150g kryštálového cukru
Tvaroh:
- 3 tvarohy (môžu byť aj bezlaktózové)
- 1 vajce
- 1 žltok
- práškový cukor podľa chuti
Piškótové cesto:
- 3 vajcia
- 1 bielok (ktorý zostal zo žĺtka použitého do tvarohu)
- 4 PL vody
- 200g polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 150g práškového cukru
- 1dcl oleja
Postup:
Hnedé cesto: Ingrediencie dáme do misky a vymiešame. Tvrdé suchšie cesto, ktoré vznikne roztlačíme vlhkými rukami na suchý plech. Utlačíme rovnomernú vrstvu.
Tvaroh: Tvaroh zmiešame so zvyšnými surovinami a rozmiestnime rovnomerne na hnedé cesto.
Piškótové cesto: Žĺtky zmiešame s približne polovicou cukru a šľaháme. Pridáme olej a vodu a vyšľaháme. Ďalej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a spojíme so zvyškom. Bielky vyšľaháme so zvyškom cukru. Pridáme do cesta a zľahka zamiešame. Vzniknuté cesto vylejeme na tvaroh. Pečieme pri 200 stupňoch asi 30 – 40 minút.
Autor receptu: Jana Krivjaniková
Diskusia
Lenka O.
Výborný, chutil celej rodine 🙂
Anežka
veľmi dobrý recept 🙂