Štipľavé mäsové guľky

Mäsité jedlá - Recepty

Rýchly a chutný recept, vhodný na obed alebo na večeru. Výber mäsa nechám na Vás, pretože je možné použiť morčacie, bravčové alebo kuracie. Štipľavá zložka receptu predstavuje kajenské korenie, ktoré v skutočnosti nie je korenie, ale prášok zo sušených chili papričiek druhu Capsicum frutescens. Pochádza z Indie a do Európy bol privezený v 16 storočí. Má žltú až červenú farbu a veľmi pálivú chuť. 

Potrebujeme:

  • 500g mäsa
  • 2 vajcia
  • 50g jemných ovsených vločiek
  • kajenské korenie
  • čierne korenie
  • olej

Očistíme si mäso a nakrájame ho na kocky. Do mixéra dáme mäso, vajcia, ovsené vločky a korenie, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Zo zmesi urobíme asi 20 guliek veľkosti golfových loptičiek. Na rozohriatej panvici potriatej olejom opečieme mäsové guľky z každej strany. Guľky presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry pri 180 stupňoch na 20 minút. Mäsové guľky podávame s ryžou alebo so šalátom.

 

Diskusia