Štipľavé mäsové guľky
Mäsité jedlá - Recepty
Rýchly a chutný recept, vhodný na obed alebo na večeru. Výber mäsa nechám na Vás, pretože je možné použiť morčacie, bravčové alebo kuracie. Štipľavá zložka receptu predstavuje kajenské korenie, ktoré v skutočnosti nie je korenie, ale prášok zo sušených chili papričiek druhu Capsicum frutescens. Pochádza z Indie a do Európy bol privezený v 16 storočí. Má žltú až červenú farbu a veľmi pálivú chuť.
Potrebujeme:
- 500g mäsa
- 2 vajcia
- 50g jemných ovsených vločiek
- kajenské korenie
- čierne korenie
- olej
Očistíme si mäso a nakrájame ho na kocky. Do mixéra dáme mäso, vajcia, ovsené vločky a korenie, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Zo zmesi urobíme asi 20 guliek veľkosti golfových loptičiek. Na rozohriatej panvici potriatej olejom opečieme mäsové guľky z každej strany. Guľky presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry pri 180 stupňoch na 20 minút. Mäsové guľky podávame s ryžou alebo so šalátom.
Diskusia