Domáca tortilla s mäsom

Mäsité jedlá - Recepty

Tortilla ponúkaná v obchodných reťazcoch je plná konzervačných látok nevhodných pre histaminikov. Príprava tortilly je jednoduchá a naplniť si ju môžeme tým, čo nám vyhovuje a nízkohistamínová diéta povoľuje.

Na tortillu potrebujeme:

  • 350g špaldovej múky
  • 150ml vody
  • 30ml oleja (olivový, kokosový, repkový, …)
  • 1 lyžička soli

Všetky ingrediencie vypracujeme v hladké tuhšie cesto pomocou elektrického robota alebo ručne. Vypracujeme v miske bochník a cesto necháme odpočinúť pod potravinovou fóliou aspoň 30 minút. Cesto si rozdelíme na 10 menších častí a každý kúsok ešte prepracujeme a pomúčime. Cesto vyvaľkáme na 3mm hrubú tortillu. Rozohrejeme si nepriľnavú panvicu a tortillu opečieme z každej strany 20-30 sekúnd. Hotové tortilly ukladáme do vlhkej utierky, aby nám nestvrdli.

Na plnku potrebujeme:

  • 100g  mäsa
  • hlávkový šalát
  • uhorka
  • paprika
  • olivový olej
  • bylinky (podľa tolerancie)
  • čierne korenie
  • soľ

Čerstvé  mäso očistíme a nakrájame na kúsky. Osolíme, okoreníme a opečieme na panvici s trochou oleja. Zatiaľ si nakrájame zeleninu na malé kocky a z olivového oleja a bylinkiek urobíme dressing. Tortillu naplníme zeleninou, hotovým mäsom, polejeme dressingom a zavinieme.

Diskusia