Najlepšia mrkvová torta
Dezerty - Recepty
Predstavujeme Vám jeden z receptov z prvého stretnutia histaminikov. Najlepšia mrkvová torta zaujme vláčnosťou cesta s jemnou sladkastou chuťou mrkvy.
Potrebujete:
- 5 ks vajec
- 150 g hnedý cukor
- 300 g na jemno postrúhanej mrkvy
- 200g mandľovej múky (použite naozaj bielu mandľovú múku)
- 100 g posekaných lieskových orechov (používam náhradu orechov)
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Vyhrejeme rúru na 180 °C. Maslom vytrieme tortovú formu (priem. približne 22 cm). V mise dobre vyšľaháme vajcia s cukrom, až kým nebude zmes hustejšia (minimálne 5 minút). Varechou postupne do zmesi zamiešame nastrúhanú mrkvu a múku zmiešanú s nasekanými lieskovcami (kupujem v bio obchode zmes, ktorá sa volá „náhrada orechov“), štipkou soli a práškom do pečiva. Vlejeme do formy a pečieme 60 minút.
Autor receptu: Zuzana Klimentová
Diskusia