Domáca tortilla s mäsom
Mäsité jedlá - Recepty
Tortilla ponúkaná v obchodných reťazcoch je plná konzervačných látok nevhodných pre histaminikov. Príprava tortilly je jednoduchá a naplniť si ju môžeme tým, čo nám vyhovuje a nízkohistamínová diéta povoľuje.
Na tortillu potrebujeme:
- 350g špaldovej múky
- 150ml vody
- 30ml oleja (olivový, kokosový, repkový, …)
- 1 lyžička soli
Všetky ingrediencie vypracujeme v hladké tuhšie cesto pomocou elektrického robota alebo ručne. Vypracujeme v miske bochník a cesto necháme odpočinúť pod potravinovou fóliou aspoň 30 minút. Cesto si rozdelíme na 10 menších častí a každý kúsok ešte prepracujeme a pomúčime. Cesto vyvaľkáme na 3mm hrubú tortillu. Rozohrejeme si nepriľnavú panvicu a tortillu opečieme z každej strany 20-30 sekúnd. Hotové tortilly ukladáme do vlhkej utierky, aby nám nestvrdli.
Na plnku potrebujeme:
- 100g mäsa
- hlávkový šalát
- uhorka
- paprika
- olivový olej
- bylinky (podľa tolerancie)
- čierne korenie
- soľ
Čerstvé mäso očistíme a nakrájame na kúsky. Osolíme, okoreníme a opečieme na panvici s trochou oleja. Zatiaľ si nakrájame zeleninu na malé kocky a z olivového oleja a bylinkiek urobíme dressing. Tortillu naplníme zeleninou, hotovým mäsom, polejeme dressingom a zavinieme.
Diskusia