Waldorfský šalát
Šaláty - Recepty
Waldorfský šalát prvýkrát pripravil v roku 1893 Oscar Tschirky v maître d’hôtel ve Waldorf Astroria. V pôvodnom recepte bol len zeler, červené jablká a majonéza. Postupne sa pridali orechy a hrozno. Mnoho ľudí nahrádza majonézu bielym jogurtom.
Potrebujeme:
- 2 červené jablká
- 3 stonky zeleru
- hrsť orechov (podľa toho, ktoré tolerujete)
- biely jogurt
- list ľadového šalátu
- 1/2 strapca hrozna
- soľ
- čierne korenie
Jablká a zeler nakrájame na malé kocky, hrozno rozkrojíme na polovice a všetko spolu zmiešame v miske. Polovicu orechov posekáme na menšie kúsky a primiešame do misky. Zalejeme dressingom z bieleho jogurtu, soli a čierneho korenia. Podávame na liste ľadového šalátu posypanom orechami.
Diskusia