Ryžový šalát
Bezmäsité jedlá - Recepty
Výborný studený šalát, ktorý poslúži počas horúcich dní ako rýchly a chutný obed. Treba brať na vedomie, že nie každý histaminik znáša stonkový zeler a ostatné ingrediencie, prispôsobte si recept podľa seba. Príprava trvá asi 30 minút a ingrediencie sú približne na 2-3 porcie.
Potrebujeme:
- 1 hrnček dlhozrnnej ryže
- 2 zelerové stonky, nasekané najemno
- 1 červená paprika, nasekaná najemno
- 2 jarné cibuľky
- 1/2 hrnčeka hrozienok
- 1/3 opečených mandlí
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL citrónovej šťavy (ak tolerujete)
- 1 ČL cukru
- soľ, korenie (kari)
Postup:
Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu domäkka. Prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a úplne vychladnúť. Zmiešame ryžu, zeler, papriku, cibuľku, hrozienka a mandle v mise. Olivový olej, ctrónovú šťavu, cukor, trocha soli a korenia zmiešame v uzatvárateľnej nádobe, zavrieme a poriadne pretrepeme. Ryžovú zmes polejeme olejovou zmesou, premiešame a podávame.
Dobrú chuť!
Diskusia