Vyprážaný karfiol

Bezmäsité jedlá - Recepty

Veľa ľudí by si pri myšlienke na vyprážané jedlo povedalo, že je moc kalorické a nezdravé. Avšak pri dodržiavaní prísnej diéty si človek zaslúži aj malé občasné zhrešenie. Možno sa Vám to bude zdať zvláštne, ale pre mnohých histaminikov predstavuje čerstvo pripravený „vyprážaný pokrm“ tolerantnú maškrtu, ktorou si je možné obohatiť jedálniček. Karfiol predstavuje jeho základnú a predovšetkým tolerovanú zložku, ktorú sme trocha obzvláštnili a vznikol vynikajúci obed. Môžme k nemu podávať uvarené zemiaky a na osvieženie si pripraviť podomácky vyrobený dip, podľa tolerancie.

Potrebujeme:

  • karfiol
  • hladkú špaldovú múku
  • vajíčko
  • 3 dcl mlieka
  • strúhanku
  • zemiaky
  • olivový olej
  • soľ

Na domáci dip potrebujeme:

  • 250 ml kyslej smotany
  • štipku sušeného cesnaku
  • štipku sušenej bazalky

Očistené zemiaky pokrájame na drobné kocky, ktoré vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme štipku soli a dáme variť. Karfiol očistíme, rozdelíme na drobné hlavičky, ktoré obalíme v špaldovej múke, vo vajíčku s mliekom a v strúhanke. Na rozpálenom olivovom oleji osmažíme z každej strany dozlatista. Podávame spolu s uvarenými zemiakmi a podomácky vyrobeným dipom, ktorý si pripravíme z kyslej smotany, do ktorej primiešame sušený cesnak a bazalku.

Dobrú chuť Vám želám 🙂

 

Diskusia