Tekvicová polievka

Polievky - Recepty

Tekvica Hokkaido chutí skvele pečená aj varená. Tekvicová polievka bez smotany je vhodná aj pre ľudí s intoleranciou na laktózu.

Potrebujeme:

  • tekvica Hokkaido
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • olej (olivový, …)
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Tekvicu si najprv umyjeme, zbavíme jadier a aj so šupkou nakrájame na mesiačiky a potom na kocky. Cibuľu a mrkvu tiež očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na oleji v hrnci si opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu a tekvicu a zalejeme vodou tak, aby zelenina bola ponorená.

Pridáme čierne korenia a soľ podľa chuti. Varíme kým zelenina nie je mäkká, asi 20 minút. Odstavíme z ohňa a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Tekvicovú polievku podávame s tekvicovými jadierkami.

Diskusia