Tekvicová polievka
Polievky - Recepty

Tekvica Hokkaido chutí skvele pečená aj varená. Tekvicová polievka bez smotany je vhodná aj pre ľudí s intoleranciou na laktózu.
Potrebujeme:
- tekvica Hokkaido
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- olej (olivový, …)
- mleté čierne korenie
- soľ
Tekvicu si najprv umyjeme, zbavíme jadier a aj so šupkou nakrájame na mesiačiky a potom na kocky. Cibuľu a mrkvu tiež očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na oleji v hrnci si opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu a tekvicu a zalejeme vodou tak, aby zelenina bola ponorená.
Pridáme čierne korenia a soľ podľa chuti. Varíme kým zelenina nie je mäkká, asi 20 minút. Odstavíme z ohňa a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Tekvicovú polievku podávame s tekvicovými jadierkami.
Diskusia