Smažená ryba so zeleninovými čipsami
Ryby - Recepty
Aj pri tomto recepte je len na vás, aký druh ryby použijete, nezabúdajte však, že ryba musí byť čerstvá. Prílohu môžte zvoliť ľubovoľnú, podľa chuti. Príprava asi 4 porcií vám potrvá 30-40 minút.
Potrebujeme:
- 500g sladkých zemiakov (batatov), ošúpaných, nakrájaných na hranolky
- 500g červenej repy, očistenej, ošúpanej, nakrájanej na hranolky
- 45g ryžovej múky
- 1 vajce
- 2PL mlieka
- 90g quinoa vločiek
- 2ČL jemne nastrúhanej citrónovej kôry
- 1PL nasekanej čerstvej pažítky
- 500g rybích filetov
- 100g šalátových listov
- olej
Postup:
Predhrejeme rúru na 200-220°C. Plech vystelieme papierom na pečenie a naukladáme zemiaky s repou, ktoré jemne polejeme olejom. Pečieme 25-30 minút dozlatista.
Medzitým dáme do jednej misky múku, v druhej vyšlaháme vajce s mliekom a v tretej zmiešame quinoa vločky spolu s citrónovou šťavou a pažítkou. Filety obalíme najprv v múke, potom vo vajci a nakoniec v quinoa zmesi.
Rozohrejeme väčšiu panvicu s olivovým olejom na strednom ohni. Smažíme filety postupne, asi 2-3 minúty z jednej strany, potom ich pretočíme, pokiaľ nebudú dozlatista opečené z oboch strán.
Zeleninové čipsy so šalátom rozdelíme na taniere a servírujeme s upečenými filetmi.
Dobrú chuť!
Diskusia