Pečené kapustové steaky

Bezmäsité jedlá - Recepty

Počuli ste už o kapustových steakoch? Asi nie. Pečená kapusta je jednoduchá na prípravu, chutí skvele a môžete ju podávať ako prílohu, či jesť ako hlavné jedlo. Príprava trvá 5 minút, pečenie hodinu. Počet porcií záleží od veľkosti kapusty.

 

Potrebujeme:

  • 1 väčšiu hlávku kapusty
  • olivový olej
  • 2-3 strúčiky cesnaku (ak tolerujete)
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • soľ

 

Postup:

Rúru predhrejeme na 200°C. Papier na pečenie rozložíme na plech potrieme olivovým olejom. Vrchné listy kapusty odstránime a nakrájame kapustu po celej dĺžke na tenké kolieska. Potrieme cesnakom a olivovým olejom z oboch strán a uložíme na plech. Nakoniec posolíme a okoreníme. Pečieme 30 minút, potom opatrne kolieska otočíme a pečieme ďalších 30 minút, pokiaľ nie sú okraje hnedé a chrumkavé.

Podávame teplé.

Dobrú chuť!

Diskusia