Pečené kapustové steaky
Bezmäsité jedlá - Recepty
Počuli ste už o kapustových steakoch? Asi nie. Pečená kapusta je jednoduchá na prípravu, chutí skvele a môžete ju podávať ako prílohu, či jesť ako hlavné jedlo. Príprava trvá 5 minút, pečenie hodinu. Počet porcií záleží od veľkosti kapusty.
Potrebujeme:
- 1 väčšiu hlávku kapusty
- olivový olej
- 2-3 strúčiky cesnaku (ak tolerujete)
- čerstvo pomleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Rúru predhrejeme na 200°C. Papier na pečenie rozložíme na plech potrieme olivovým olejom. Vrchné listy kapusty odstránime a nakrájame kapustu po celej dĺžke na tenké kolieska. Potrieme cesnakom a olivovým olejom z oboch strán a uložíme na plech. Nakoniec posolíme a okoreníme. Pečieme 30 minút, potom opatrne kolieska otočíme a pečieme ďalších 30 minút, pokiaľ nie sú okraje hnedé a chrumkavé.
Podávame teplé.
Dobrú chuť!
Diskusia