Škoricové keksíky
Vianoce - Recepty
Nestihli ste ešte napiecť? Prinášame vám rýchle škoricové keksíky hotové za 30 minút. Vianoce si bez vône škorice ani nevieme predstaviť. Podľa najnovších údajov (SIGHI), konzumácia škorice by nemala spôsobovať žiadne problémy ľuďom trpiacim syndrómom histamínovej intolerancie. Ak škoricu netolerujete, môže to súvisieť s individuálnou intoleranciou na korenie.
Potrebujeme:
- 150g jemných ovsených vločiek
- 40g kokosového cukru
- 2 vajcia
- 2 PL kokosového oleja
- 2 ČL mletej škorice
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- štipka soli
- džem podľa vlastného výberu (najlepšie domáci, bez konzervantov)
V miske si vyšľaháme 2 vajíčka s kokosovým olejom. Pridáme kokosový cukor a šľaháme ďalej. Ovsené vločky si rozmixujeme na jemný prášok, konzistenciou podobný múke. Do misky pridáme rozmixované ovsené vločky, škoricu, sódu birkarbónu a štipku soli. Vytvoríme mierne lepivú zmes. Zo zmesi si lyžičkou odoberáme cesto, z ktorého vytvarujeme guličku. Aby sa nám cesto nelepilo na ruky, namočíme si ich predtým do vody. Guličky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Z uvedeného množstva vytvoríme cca 16 guličiek. Každú guličku roztlačíme a do stredu dáme lyžičku trošku džemu. Škoricové keksíky pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10-13 minút.
Diskusia