Pórovo zemiaková krémová polievka
Polievky - Recepty
Polievočka veľmi populárna napríklad v Anglicku, je opäť jednou z možností, ako si spraviť chutný nízkohistamínový obed. Pripravíte ju za 15 – 20 minút, ingrediencie sú asi pre 4 osoby. Ak tolerujete napríklad crème fraîche, pri servírovaní ho môžete pridať do polievky, získa tak ešte krémovejšiu a lahodnejšiu chuť.
Potrebujeme:
- 1PL oleja (olivový napríklad)
- 1 cibuľa pokrájaná na plátky (ak tolerujete)
- 200g zemiakov, pokrájané na kocky
- 2 stredné póry, pokrájané na plátky
- 1l bujónu, albo vody
- soľ, čierne korenie, rozmarín
Postup:
Rozohrejeme olej vo veľkom hrnci, pridáme cibuľu, zemiaky a pór. Varíme asi 3-4 minúty, pokiaľ nezačnú mäknúť. Pridávame bujón, alebo vodu a privedieme k varu. Varíme pokiaľ zelenina úplne nezmäkne. Rozmixujeme ručným mixérom, dochutíme a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Diskusia