Omeleta s ricottou

Raňajky - Recepty

Veľmi jednoduchá vajíčková variácia, syr ricotta je u väčšiny histaminikov tolerovaný, takže by nemal spôsobovať žiadne problémy. Do omelety môžete tiež pridať hrášok ak ho tolerujete. Výborné jedlo na raňajky, či večeru, podávame s čerstvou zeleninou, prípadne ryžovými chlebíkmi.

 

Potrebujeme:

  • 1 lyžica olivového (alebo iného) oleja
  • 200g ricotty
  • 3 veľké vajcia
  • 1 menšia cuketa
  • soľ, korenie

 

Postup:

Ošúpeme cuketu a nahrubo nastrúhame. Zohrejeme olej na panvici, nastrúhanú cuketu orestujeme. Vymiešame vajíčka, pridáme soľ, korenie a vylejeme na panvicu. Keď vajíčka trocha stuhnú, rozmrvíme navrch ricottu. Dopečieme, kým vajíčka nie sú hotové a omeletu preložíme na tanier.

 

Dobrú chuť!

Diskusia