Mrkvové pyré
Bezmäsité jedlá - Recepty
Mrkva prirodzene vysoký obsah beta karoténu, ktorý sa v pečení mení na vitamín A. Tiež obsahuje vitamín K a C, draslík a horčík. Vitamíny sa lepšie vstrebávajú skombinovaním mrkvy a zdravých tukov.
Množstvo porcií závisí od množstva použitej mrkvy a veľkosti porcií. Približne však z uvedeného množstva pripravíte 6 porcií, recept je jednoduchý, príprava vám zaberie asi 40 minút.
Potrebujeme:
- 10-12 mrkiev (mrkvu ošúpeme, alebo dôkladne umyjeme)
- 2-3 ghee masla (alebo obyčajného)
- ¼ hrnčeka kokosového oleja
- škorica, zázvor podľa chutí a možností
Postup:
Mrkvu nakrájame a uvaríme vo vode domäkka, približne 30 minút. Zcedíme väčšiu časť vody, nie však všetku, v hrnci necháme asi hrnček, ľahšie potom pyré rozmixujeme. Pridáme maslo a kokosový olej (čím viac, tým bude pyré krémovejšie). Pridáme ďalšie ochucovadlá podľa preferencií.
Rozmixujeme ručným mixérom a môžeme podávať napríklad ku pečenému mäsu!
Dobrú chuť!
Diskusia