Špaldový chlebík
Ostatné - Recepty
Mnoho histaminikov má rado pečivo, a preto Vám prinášame recept na chutný špaldový chlebík od našej čitateľky Judity.
Potrebujeme:
- 500g ražnej alebo špaldovej múky
- 2 ČL soli
- 1/2 ČL nerafinovaného cukru
- 400ml vody
- 1 a pol ČL sódy bikarbóny
- 1 PL tuku alebo oleja
- 1 vaječné bielko
Bielko vyšľaháme do tuha so štipkou soli. Múku, soľ, cukor a sódu bikarbónu premiešame a primiešame vaječný bielok. Nakoniec primiešame opatrne vodu. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a na vrch dáme lyžicku oleja alebo tuku. Pečieme vo vyhriatej rúre. Po 10 minútach znížime teplotu na 160-170 °C a pečieme 40-50 minút. Po upečení necháme chlieb vychladnúť pod utierkou.
autor: Judita Ivančová
Diskusia