Plnené palacinky
Dezerty - Recepty
Mnohí dobre vieme, že chuti na sladké sa nedá len tak ľahko uniknúť. Tak prečo sa o to snažiť, keď si aj my histaminici môžme dopriať chutné a zdravé palacinky. Samozrejme všetky ingrediencie je podľa individuálnej tolerancie možné nahradiť. Predsa fantázii sa medze nekladú.
Potrebujeme:
CESTO:
- pol litra mlieka
- dve celé vajíčka
- špaldovú hladkú múku (toľko aby bola konzistencia cesta tak akurát)
- strúhaný kokos
- kokosový olej na vymastenie panvice.
PLNKA:
- domáci marhuľový džem
- banán
- med
- práškový cukor
Postup:
Mlieko, múku, vajíčka a kokos sme spolu zmiešame a pripravíme cesto. Vyhriatu panvicu potrieme kokosovým olejom, nalejeme trochu cesta a opekáme palacinku z oboch strán. Hotové palacinky potrieme domácim lekvárom, naplníme nakrájaným banánom, zložíme a pocukrujeme. Na koniec ich zľahka pokvapkáme medom a podávame.
Dobrú chuť 🙂
Diskusia
Diana
Chcem pohváliť recept, palacinky chutia výborne 🙂 Ďakujem
BrainOnPls
hmm… lepok, banán, med a džem, ako stvorené pre histaminika 😀 robíte si srandu dúfam
mamina
celé vajíčko? to je zlý vtip…predsa bez bielka
Richardos
Ako píšete správne, väčšina zverejnených receptov nie je vhodná pre histaminkov!!!!!!! Aj po zelenom banáne ma svrbia nohy aspoň jeden deň! O bielku a mlieku sa radsej uz nevyjadrujem!
SIalene recepty
POZOR! Recepty na tejto stranke nie su pre HIT. Ak ich chcete jesť tak len s Prednisonom ako predjedlom.