Špaldové medovníčky
Recepty
Medovníčky vhodné aj pre histaminikov. Príprava cesta zaberie 10 minút, ale treba počkať kým cesto dobre odleží, aby boli špaldové medovníčky mäkké.
Potrebujeme:
- 500g hladkej špaldovej celozrnnej múky
- 150g hnedého trstinového cukru
- 100g medu
- 50g kokosového oleja
- 3 vajcia (z toho jedno na potretie)
- 2 ČL mletej škorice
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 2-3 PL vody (podľa potreby)
Všetky suroviny si spolu zmiešame a vypracujeme mierne lepivé cesto do tvaru bochníka. Cesto zabalíme do mikroténového sáčku alebo do potravinovej fólie a uložíme na 6 hodín do chladničky, ale najlepšie cez noc. Oddýchnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbke 0,5 cm. Z cesta vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a špaldové perníčky pečieme pri teplote 180 stupňov 6 – 8 minút.
Diskusia