Kokosovo-banánový chlieb
Ostatné - Recepty
Kokosovo-banánový chlieb je vhodný pre histaminikov, ktorý trpia aj celiakiou, pretože základ tvorí kokosová múka. Kokosová múka je bezlepková, má vysoký podiel vlákniny a nízky obsah sacharidov.
Potrebujeme:
- 5 až 6 vajec
- 1 šálka kokosovej múky
- 1/4 šálky kokosového mlieka
- 1/2 šálky kokosového oleja (tekutý)
- 1 banán
- 2 PL sladidla (med, javorový sirup,…)
- štipka sódy bikarbóny
- štipka soli
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. V hlbokej miske zmiešame všetky suché ingrediencie a postupne pridávame vajcia s mliekom, olejom, roztlačeným banánom a sladidlom podľa nášho výberu. Zmes premiestnime do formy na chlieb (dĺžka 30 cm), ktorý máme vyložený papierom na pečenie (zmes bude tuhšia, kokosová múka ma tendenciu vsiaknuť veľa tekutiny). Pečieme 45 – 50 minút. Pred krájaním necháme dobre vyhladnúť.
Diskusia