Omeleta s ricottou
Raňajky - Recepty
Veľmi jednoduchá vajíčková variácia, syr ricotta je u väčšiny histaminikov tolerovaný, takže by nemal spôsobovať žiadne problémy. Do omelety môžete tiež pridať hrášok ak ho tolerujete. Výborné jedlo na raňajky, či večeru, podávame s čerstvou zeleninou, prípadne ryžovými chlebíkmi.
Potrebujeme:
- 1 lyžica olivového (alebo iného) oleja
- 200g ricotty
- 3 veľké vajcia
- 1 menšia cuketa
- soľ, korenie
Postup:
Ošúpeme cuketu a nahrubo nastrúhame. Zohrejeme olej na panvici, nastrúhanú cuketu orestujeme. Vymiešame vajíčka, pridáme soľ, korenie a vylejeme na panvicu. Keď vajíčka trocha stuhnú, rozmrvíme navrch ricottu. Dopečieme, kým vajíčka nie sú hotové a omeletu preložíme na tanier.
Dobrú chuť!
Diskusia