Rybie prsty
Ryby - Recepty
Ak vaše deti milujú rybie prsty a histamínová intolerancia im ich nedovoľuje konzumovať, máme pre vás celkom prijateľnú náhradu a to nízkohistamínové rybie prsty. Namiesto strúhanky sme použili ovsené vločky. Samozrejme majte na zreteli, že ryba by mala byť čerstvá, prípadne ak tolerujete hlbokozmrazené, alebo chladené ryby, môžete použiť aj tie. Príprava zaberie asi 30 minút a ingrediencie sú pre 2-4 osoby. Ako prílohu môžete použiť ryžu, zemiaky, zeleninu, šaláty.
Potrebujeme:
- 4 rybie filety (napríklad treska)
- 1 vajce (žĺtok)
- 50g špaldovej múky
- 100g ovsených vločiek
- olej na vyprážanie (aký tolerujete)
- soľ, korenie, bylinky (tiež individuálne)
Postup:
Umyjeme rybie filety a usušíme. Dáme zohrievať olej na panvici a zatiaľ obaľujeme filety najprv v špaldovej múke, potom vo vajíčku a nakoniec v ovsených vločkách. Obalené ryby smažíme na panvici na miernom ohni, najprv z jednej strany. Po niekoľkých minútach otočíme a smažíme z druhej strany.
Diskusia