Tekvicová omáčka na cestoviny
Cestoviny - Recepty
Máte radi cestoviny? Aj my. Pre nás histaminikov, nie je jednoduché nájsť omáčku, ktorá by neobsahovala paradajky, alebo paradajkový pretlak. Táto chutná tekvicová omáčka je alternatívou, v ktorej môžete bylinky a prísady obmieňať podľa vlastnej znášanlivosti.
Potrebujeme:
- 3 PL masla ghee, kokosového oleja, alebo obyčajného masla
- 3 cibule, olúpané a nakrájané nadrobno
- 8 malých strúčikov cesnaku
- 1 veľká akebo dve malé tekvice
- 1 stredná cuketa, olúpaná a nakrájaná nadrobno
- 2 hrnčeky vývaru (akéhokoľvek)
- 3 ČL sušeného oregana
- 3 ČL sušenej bazalky
- štava z 1 limetky
- soľ
Postup:
Predhrejeme rúru na 180°C. Tekvicu prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Polky položíme na panvicu, rozkrojenou stranou smerom dolu a varíme 45 až 90 minút, pokiaľ nebude mäkká (skúšame vidličkou). Lyžičkou vyberieme semiačka a vyhodíme. Vydlabeme mäkkú časť tekvice, mali by sme dostať asi 4 hrnčeky.
Do veľkého hrnca pridáme tuk a varíme cibuľu a cuketu , pokiaľ zmes nezmäkne. Na posledných pár minút pridáme cesnak. Potom pridáme vývar, vydlabané vnútro tekvice, limetkovú šťavu a bylinky. Privedieme do varu a varíme ešte pár minút. Zmes následne rozmixujeme a pridáme soľ na dochutenie.
Hotovo! Ak je zmes príliš riedka, necháme ešte pár minút povariť, aby sa voda vyparila. Ak je príliš hustá, pridáme trocha vody. Podávame s cestovinami, je na vás, aké máte radi a tolerujete.
Dobrú chuť!
Diskusia
Severka
mnam
BrainOnPls
tekvica je absolutne nevhodna pre histaminikov tak ako polka ingrediencii v kazdom recepte na tejto stranke, neodporucam nic z tohoto skusat pokial sami neviete ze vam to nerobi zle.