Karamelizované reďkovky s mätou

Bezmäsité jedlá - Recepty

Na 2-3 porcie reďkoviek budeme potrebovať 10 minút času a nasledovné ingrediencie.

 

Potrebujeme:

  • 2 zväzky reďkovky, očistené od listov a stoniek, prepolené
  • kokosový olej
  • tenké plátky mäty
  • 1½ lyžičky kokosového cukru
  • morská soľ

 

Postup:

Vo veľkej panvici zohrejeme kokosový olej na strednej teplote. Poukladáme na panvicu reďkovky, rozkrojenou stranou nadol, pridáme štipku soli a necháme variť 5 minút, pokým reďkovky nebudú mať zlatiský nádych. Reďkovky pootáčame a opekáme aj z druhej strany, 3-4 minúty, kým nezmäknú. Odložíme panvicu z ohňa a ihneď vmiešame kokosový cukor. Mätu a štipku soli vmiešame pred podávaním.

 

Dobrú chuť!

Diskusia