Hríbová polievka

Polievky - Recepty

Potrebujeme:

  • 700g hríbov (napr. šampiňónov)
  • 25 g (1/8 šálky) organického masla
  • 2 veľké šalotky alebo cibule, nakrájané
  • 1 strúčik cesnaku, olúpaný a nakrájaný
  • 1 liter (4 šálky) zeleninový (alebo kurací) vývar (poznámka: nepoužívajt balený bujón v kocke, ten je pre histaminikov zakázaný)
  • 500 ml (2 šálky) mlieka
  • 100ml smotany
  • soľ a korenie podľa chuti

Očistené huby nakrájame na plátky. Vo veľkom hrnci rozohrejeme maslo a opražíme nakrájanú šalotku a cesnak a varíme na mmiernom až strednom ohni asi 5 minút. Pridáme hríby a varíme 5 až 7 minút. Zalejeme vývarom a mliekom a varíme ďalších 20 minút na miernom ohni. Polievku odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Pomocou ponorného mixéra vymixujte polievku dohladka. V prípade, ak polievku budete mixovať zatepla, vzniknutú penu odstráňte lyžicou. Pridajte smotanu a dochuťte podľa chuti.

Diskusia

  • El
    Odpovedať

    Dobry den,
    chcem sa opytat, lebo vo vseobecnej rovine som to zatial nikde nenasla – huby sa teda daju povazovat za nizkohistaminove potraviny? Vsetky? Alebo ktore?