Hríbová polievka
Polievky - Recepty
Potrebujeme:
- 700g hríbov (napr. šampiňónov)
- 25 g (1/8 šálky) organického masla
- 2 veľké šalotky alebo cibule, nakrájané
- 1 strúčik cesnaku, olúpaný a nakrájaný
- 1 liter (4 šálky) zeleninový (alebo kurací) vývar (poznámka: nepoužívajt balený bujón v kocke, ten je pre histaminikov zakázaný)
- 500 ml (2 šálky) mlieka
- 100ml smotany
- soľ a korenie podľa chuti
Očistené huby nakrájame na plátky. Vo veľkom hrnci rozohrejeme maslo a opražíme nakrájanú šalotku a cesnak a varíme na mmiernom až strednom ohni asi 5 minút. Pridáme hríby a varíme 5 až 7 minút. Zalejeme vývarom a mliekom a varíme ďalších 20 minút na miernom ohni. Polievku odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Pomocou ponorného mixéra vymixujte polievku dohladka. V prípade, ak polievku budete mixovať zatepla, vzniknutú penu odstráňte lyžicou. Pridajte smotanu a dochuťte podľa chuti.
Diskusia
El
Dobry den,
chcem sa opytat, lebo vo vseobecnej rovine som to zatial nikde nenasla – huby sa teda daju povazovat za nizkohistaminove potraviny? Vsetky? Alebo ktore?