Domáce marshmallows

Dezerty - Recepty

Je to oveľa jednoduchšie ako to vyzerá a máte nekonečno možností. Skúste vaše obľúbené príchute (kokosové mashmallows?), alebo ich obaľte v čokoláde ak ju znášate. Ak ich raz vyskúšate, nebudete rozumieť tomu, prečo vám tak dlho trvalo ich pripraviť.

 

Potrebujeme:

  • práškový cukor
  • 3½ balenia neochutenej želatíny
  • 1 hrnček studenej vody
  • 2 hrnčeky kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka kukuričného sirupu
  • 2 veľké vaječné bielka
  • ½ ČL soli
  • 1 PL vanilkového extraktu

 

Postup:

Vymastíme menší plech, posypeme ho práškovým cukrom aby bola pokrytá celá plocha a odložíme nabok.

Do misky mixéra dáme ½ hrnčeka studenej vody, pridáme želatínu a necháme odstáť pokiaľ budeme pripravovať cukor.

Vo veľkom hrnci zmiešame ½ hrnčeka vody, cukor a kukuričný sirup. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Zvýšime teplotu a necháme pomaly vrieť asi 6-8 minút, potom odstavíme.

Zapneme ručný mixér a pomaly prilievame cukrovú zmes do želatíny. Ak sme pridali všetok cukor, prepneme mixér na najvyššiu rýchlosť a sľaháme pokiaľ zmes nie je nadýchaná a nezväčší svoj objem asi trikrát (cca 6 minút).

Vaječné bielka pridáme do misky so soľou a šľaháme ručným mixérom, pokiaľ nestuhnú.

Jemne vyklopíme bielka a vanilku do želatínovej zmesi a vyšľaháme.

Vylejeme marshmallows na pripravený plech, posypeme práškovým cukrom.  Necháme odležať v izbovej teplote asi dve hodiny.

Potom odstránime z plechu. nakrájame na kocky.

 

Dobrú chuť!

 

Diskusia