Arabský chlieb

Bezmäsité jedlá - Recepty

Cesto na tento chlieb je až smiešne ľahké pripraviť, jeho príprava vám zaberie len dve minútky miesenia. Chlieb je mäkký a poddajný, ideálny na naplnenie čímkoľvek, čo máte radi a môžete jesť. Cesto vydrží asi tri dni, takže si ho môžete nachystať aj dopredu, pretože pri príprave musí pol hodinku odpočívať . Z uvedených ingrediencií pripravíte asi 8 veľkých kusov, celá príprava trvá asi 15 minút.

 

Potrebujeme:

  • 4 hrnčeky akejkoľvek hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • 100g masla
  • 1½ šálky mlieka
  • 2-3 PL olivového oleja

 

Postup:

Zmiešame maslo a mlieko, zohrejeme pokiaľ sa maslo neroztopí (na sporáku, alebo v mikrovlnke).

Zmiešame múku, soľ a mlieko s maslom. Niekoľko minút miesime, ak je cesto príliš lepkavé, pridáme múku.

Cesto zabalíme do fólie a necháme odpočívať pol hodinu pri izbovej teplote.

Na pomúčenej doske rozkrojíme cesto na 8 častí, vytvoríme guličky a následne vyvaľkíme na asi 0,5 cm hrubé placky.

Na panvici zohrejeme 1 PL olivového oleja na stredne vysokej teplote. Dáme placky na panvicu a pečieme asi minútu, pokiaľ sa nezačnú vytvárať bubliny, vtedy ich otočíme na druhú stranu. Upečieme aj ostatné placky.

Placky môžeme natrieť alebo posprejovať olivovým olejom, aby nadobudli lesklý vzhľad.

 

Dobrú chuť!

Diskusia