Grilovaný pstruh
Ryby - Recepty
Ak Vám vaša histamínová intolerancia dovoľuje jesť ryby, grilovaný pstruh ochutený tymiánom je vhodný ako ľahká večera, ktorá nezaťaží žalúdok.
Potrebujeme:
- pstruh (vykuchaný, čerstvý alebo hlbokozmrazený)
- čerstvý tymián
- špaldová múka (alebo iná)
- PL červená sladká paprika
- sušená bazalka
- olej
- čierne korenie
- soľ
Rybu umyjeme zvnútra aj zvonka a dobre osušíme papiervou utierkou. Osolíme a okoreníme zvnútra aj zvonka. Do stredu vložíme 3 vetvičky čerstvého tymiánu. Pripravíme si zmes, v ktorej budeme rybu obaľovať. Do múky pridáme lyžicu červenej sladkej papriky, soľ a bazalku. Rybu obalíme z vonkajšej strany a na koži spravíme nožom zárezy. Rybu môžeme grilovať na grile alebo na grilovacej panvici. Na grilovacej panvici si rozohrejeme olej a pstruha smažíme z každej strany 7-10 minút. Grilovaný prstuh najlepšie chutí s opečenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Diskusia