Smažená ryba so zeleninovými čipsami

Ryby - Recepty

Aj pri tomto recepte je len na vás, aký druh ryby použijete, nezabúdajte však, že ryba musí byť čerstvá. Prílohu môžte zvoliť ľubovoľnú, podľa chuti. Príprava asi 4 porcií vám potrvá 30-40 minút.

 

Potrebujeme:

  • 500g sladkých zemiakov (batatov), ošúpaných, nakrájaných na hranolky
  • 500g červenej repy, očistenej, ošúpanej, nakrájanej na hranolky
  • 45g ryžovej múky
  • 1 vajce
  • 2PL mlieka
  • 90g quinoa vločiek
  • 2ČL jemne nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1PL nasekanej čerstvej pažítky
  • 500g rybích filetov
  • 100g šalátových listov
  • olej

 

Postup:

Predhrejeme rúru na 200-220°C. Plech vystelieme papierom na pečenie a naukladáme zemiaky s repou, ktoré jemne polejeme olejom. Pečieme 25-30 minút dozlatista.

Medzitým  dáme do jednej misky múku, v druhej vyšlaháme vajce s mliekom a v tretej zmiešame quinoa vločky spolu s citrónovou šťavou a pažítkou. Filety obalíme najprv v múke, potom vo vajci a nakoniec v quinoa zmesi.

Rozohrejeme väčšiu panvicu s olivovým olejom na strednom ohni. Smažíme filety postupne, asi 2-3 minúty z jednej strany, potom ich pretočíme, pokiaľ nebudú dozlatista opečené z oboch strán.

Zeleninové čipsy so šalátom rozdelíme na taniere a servírujeme s upečenými filetmi.

 

Dobrú chuť!

Diskusia