Pšeno s opečenou mrkvou

Bezmäsité jedlá - Recepty

Ďalšia variácia zo pšena, veľmi chutný, zdravý a hlavne nízkohistamínový recept. Doba prípravy je asi 45 minút, ingrediencie asi na dve porcie.

 

Potrebujeme:

  • 4 PL olivového oleja
  • 1 hrnček pšena
  • 1 ČL rasce (ak tolerujete)
  • 2,5 hrnčeka vývaru alebo vody
  • 6 stredných mrkví, olúpané, nakrájané na kúsky
  • soľ, korenie
  • 1/4 šálky pražených mandlí
  • 1/4 šálky čerstvého koriandra

 

Postup:

Predhrejeme rúru na 400°.  Zohrejeme 1PL oleja v stredne veľkom hrnci na strednej teplote. Pridáme pšeno s rascou a varíme za stáleho miešania, kým pšeno nezhnedne, asi 2 minúty. Pridáme vývar alebo vodu a privedieme k varu. Stíšime teplotu, prikryjeme a varíme kým nie je proso hotové, približne 25-30 minút. Medzitým zmiešame mrkvu s 2 PL oleja, naukladáme na plech a dochutíme soľou a korením. Pečieme domäkka a dozlata, približne 15-20 minút. Ostávajúci olej ohrejeme na malej panvici a opečieme mandle, občas premiešame, kým nezačnú voňať, asi dve minútky. Pšeno podávame pokvapkané olejom, ozdobené mrkvou, koriandrom a mandľami.

 

Dobrú chuť!

Diskusia