Pšeno s opečenou mrkvou
Bezmäsité jedlá - Recepty
Ďalšia variácia zo pšena, veľmi chutný, zdravý a hlavne nízkohistamínový recept. Doba prípravy je asi 45 minút, ingrediencie asi na dve porcie.
Potrebujeme:
- 4 PL olivového oleja
- 1 hrnček pšena
- 1 ČL rasce (ak tolerujete)
- 2,5 hrnčeka vývaru alebo vody
- 6 stredných mrkví, olúpané, nakrájané na kúsky
- soľ, korenie
- 1/4 šálky pražených mandlí
- 1/4 šálky čerstvého koriandra
Postup:
Predhrejeme rúru na 400°. Zohrejeme 1PL oleja v stredne veľkom hrnci na strednej teplote. Pridáme pšeno s rascou a varíme za stáleho miešania, kým pšeno nezhnedne, asi 2 minúty. Pridáme vývar alebo vodu a privedieme k varu. Stíšime teplotu, prikryjeme a varíme kým nie je proso hotové, približne 25-30 minút. Medzitým zmiešame mrkvu s 2 PL oleja, naukladáme na plech a dochutíme soľou a korením. Pečieme domäkka a dozlata, približne 15-20 minút. Ostávajúci olej ohrejeme na malej panvici a opečieme mandle, občas premiešame, kým nezačnú voňať, asi dve minútky. Pšeno podávame pokvapkané olejom, ozdobené mrkvou, koriandrom a mandľami.
Dobrú chuť!
Diskusia