Boloňské cestoviny
Bezmäsité jedlá - Recepty
Všetci máme radi boloňské cestoviny, ale kvôli našej chorobe si ich už nemôžeme dovoliť, pretože obsahujú veľké množstvo paradajok. Tieto vegetariánske cestoviny bez mäsa a paradajok predstavujú vynikajúcu alternatívu ku klasickým boloňským cestovinám.
Potrebujeme:
- cestoviny (podľa vlastného výberu)
- cukina
- 2 červené papriky
- 3 mrkvy
- 3 polievkové lyžice cottage cheese s pažítkou
- soľ
- korenie
- oregano
Nakrájame cukinu, červené papriky a mrkvy na malé kúsky a varíme v hrnci domäkka. Zeleninu rozmačkáme vidličkou, pridáme soľ, korenie a bylinky a ešte chvílku povaríme. Po dovarení pridáme 3 lyžice cottage cheese-u a zamiešame, aby si syr rozpustil. Podávame s uvarenými cestovinami, napr. špagetami.
Diskusia