Morčacie rezne so šalátom

Mäsité jedlá - Recepty

Cibuľa, cesnak a koreniny môžu byť pre niektorých ľudí problémové, preto ich pridajte len ak viete, že ich tolerujete.

 

Potrebujeme:

1 veľká cibuľa

2-3 strúčiky cesnaku

1 vajce (žĺtok)

4 rezne z morčacích pŕs

50 g špaldovej múky

100 g ovsených vločkiek

1 hlávkovýšalát (1 citrón)

olej (na vyprážanie + zálievku), napríklad kokosový, olivový, repkový 2 papriky

50g tekvicových semienok

soľ, korenie, tymián a / alebo iné korenie / bylinky

 

Príprava:

Natrháme, alebo nakrájame šalát, umyjeme ho a necháme odkvapkat. Očistíme a umyjeme papriky a zmiešame v miske so šalátom. Umyjeme a osušíme morčacie filety. Zohrejeme olej vo veľkej panvici.

Mäso obaľujeme ako v trojobale – najprv múka, potom vajce (žĺtok) a nakoniec ovsené vločky. Vyprážame obalené mäso na horúcom oleji najprv z jednej strany asi 3-4 minúty, potom mäso obrátime a vyprážame z druhej strany. Rezne prikryjeme aby nevychladli, alebo ich pre udržanie teploty vložíme do rozohriatej rúry.

Ošúpeme cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájame na krúžky, cesnak na malé kúsky a oboje zmiešame s tekvicovými semienkami. Túto zmes krátko osmažíme na stredne rozhorúčenej panvici, kým nie je cibuľka osmažená do sklovita.

Zmiešame tri lyžice oleja so šťavou s citróna, pridáme soľ a koreniny (bylinky) a máme zálievku na šalát. Do šalátu teraz pridáme opraženú mes cibule, cesnaku a semienok, šalát zalejeme zálievkou a všetk ospolu premiešame.

 

Šalát a rezne môžeme podávať. Dobrú chuť!

Diskusia