Morčacie rezne so šalátom
Mäsité jedlá - Recepty
Cibuľa, cesnak a koreniny môžu byť pre niektorých ľudí problémové, preto ich pridajte len ak viete, že ich tolerujete.
Potrebujeme:
1 veľká cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
1 vajce (žĺtok)
4 rezne z morčacích pŕs
50 g špaldovej múky
100 g ovsených vločkiek
1 hlávkovýšalát (1 citrón)
olej (na vyprážanie + zálievku), napríklad kokosový, olivový, repkový 2 papriky
50g tekvicových semienok
soľ, korenie, tymián a / alebo iné korenie / bylinky
Príprava:
Natrháme, alebo nakrájame šalát, umyjeme ho a necháme odkvapkat. Očistíme a umyjeme papriky a zmiešame v miske so šalátom. Umyjeme a osušíme morčacie filety. Zohrejeme olej vo veľkej panvici.
Mäso obaľujeme ako v trojobale – najprv múka, potom vajce (žĺtok) a nakoniec ovsené vločky. Vyprážame obalené mäso na horúcom oleji najprv z jednej strany asi 3-4 minúty, potom mäso obrátime a vyprážame z druhej strany. Rezne prikryjeme aby nevychladli, alebo ich pre udržanie teploty vložíme do rozohriatej rúry.
Ošúpeme cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájame na krúžky, cesnak na malé kúsky a oboje zmiešame s tekvicovými semienkami. Túto zmes krátko osmažíme na stredne rozhorúčenej panvici, kým nie je cibuľka osmažená do sklovita.
Zmiešame tri lyžice oleja so šťavou s citróna, pridáme soľ a koreniny (bylinky) a máme zálievku na šalát. Do šalátu teraz pridáme opraženú mes cibule, cesnaku a semienok, šalát zalejeme zálievkou a všetk ospolu premiešame.
Šalát a rezne môžeme podávať. Dobrú chuť!
Diskusia