Špaldové palacinky s ovocím

Bezmäsité jedlá - Recepty

Palacinky pozná každý. Niekto ich ma rád nasladko, iný naslano, alebo zapekané, prekladané či zrolované. Pre ich prípravu netreba žiadne špeciálne suroviny. Len  – mlieko, vajíčko, múku a tuk. Máme tu verziu pre ľudí trpiacich syndrómom histamínvej intolerancie. 
Z uvedenej dávky upečieme cca 5 palaciniek.

Potrebujeme:

  • 100g (1 hrnček) špaldovej múky
  • 3 dcl mlieka (kokosové, ryžové, …)
  • 1 vajce
  • kokosový olej (alebo ktorý tolerujete)
  • soľ
  • med
  • čučoriedky alebo ovocie, ktoré tolerujete

V miske vyšľaháme vajce s mliekom a pridáme hrnček špaldovej múky a štipku soli. Na rozohriatu panvicu potretú kokosovým olejom opečieme jednu naberačku palacinkovej zmesi z oboch strán. Tnto postup opakujeme, kým sa nám neminie palacinková zmes. Čerstvé alebo mrazené čučoriedky dáme na rozohriatu panvicu pridáme 1 polievkovú lyžicu vody, prikryjeme pokrievkou a dusíme 3 minúty. Pridáme lyžicu medu, zamiešame a podáme k palacinkám.

 

Diskusia