Špaldové palacinky s ovocím
Bezmäsité jedlá - Recepty
Palacinky pozná každý. Niekto ich ma rád nasladko, iný naslano, alebo zapekané, prekladané či zrolované. Pre ich prípravu netreba žiadne špeciálne suroviny. Len – mlieko, vajíčko, múku a tuk. Máme tu verziu pre ľudí trpiacich syndrómom histamínvej intolerancie.
Z uvedenej dávky upečieme cca 5 palaciniek.
Potrebujeme:
- 100g (1 hrnček) špaldovej múky
- 3 dcl mlieka (kokosové, ryžové, …)
- 1 vajce
- kokosový olej (alebo ktorý tolerujete)
- soľ
- med
- čučoriedky alebo ovocie, ktoré tolerujete
V miske vyšľaháme vajce s mliekom a pridáme hrnček špaldovej múky a štipku soli. Na rozohriatu panvicu potretú kokosovým olejom opečieme jednu naberačku palacinkovej zmesi z oboch strán. Tnto postup opakujeme, kým sa nám neminie palacinková zmes. Čerstvé alebo mrazené čučoriedky dáme na rozohriatu panvicu pridáme 1 polievkovú lyžicu vody, prikryjeme pokrievkou a dusíme 3 minúty. Pridáme lyžicu medu, zamiešame a podáme k palacinkám.
Diskusia