Palacinky z gaštanovej múky
Recepty
Gaštanová múka je vyrobená z čerstvých gaštanov, ktoré sa sušia 15-20 dní pri teplote 45-50C° a potom prístrojmi ošúpu. Gaštany sa celé sa preosejú a pomelú na jemnú múčku. Gaštanová múka je vhodná aj pre celiatikov, lebo neobsahuje lepok. Aj keď je drahšia, určite sa oplatí do nej investovať. Kúpiť sa dá v bio-shopoch. Výroba palacinky z gaštanovej múky je veľmi jednoduchá a z uvedeného množstva pripravíme približne 5 palaciniek.
Potrebujeme:
- 50g gaštanovej múky
- 100ml mlieka (kravského, mandľového,…)
- 1 vajce
- ricotta
- med
Všetky suroviny spolu vymiešame dohladka a cesto dáme na 10-15 minút odpočívať do chladničky. Na panvicu si dáme roztopiť trošku kokosového oleja. Naberačkou nalejeme na panvicu trošku cesta a palacinku opečieme z každej strany. Palacinky z gaštanovej múky majú špecifickú arómu a chuť. Ako plnku môžeme použiť ricottu vymiešanú s lyžičkou medu.
Diskusia