Morčací „steak“
Mäsité jedlá - Recepty
Ak ste milovníkmi steakov, ale histamínová intolerancia Vám neumožňuje si ich plnými dúškami vychutnávať, máme pre Vás riešenie. Morčací „steak“ si rozhodne zamilujete, vďaka jeho jedinečnej chuti a hlavne histamínovej tolerancii. Na tento recept použite čerstvé morčacie prsia (napr. kúpené u mäsiara) alebo ak máte morčacie prsia zmrazené a rozhodli ste sa, že ich pripravíte na obed alebo večeru máme pre Vás tip. Vyberte ich večer pred prípravou z mrazáku a vložte do chladničky. Cez noc sa Vám pekne rozmrazia a nevznikne v nich toľko histamínu.
Potrebujeme:
- 250g morčacích pŕs
- 5 zemiakov
- ľadový šalát
- mrkva
- soľ
- olivový olej
- citrónová šťava
Morčacie mäso v celku vložíme do hrnca s vodou, pridáme štipku soli a necháme uvariť do zmäknutia. Do druhého hrnca vložíme zemiaky, ktoré zalejeme vodou a necháme variť v šupke. Zatiaľ si očístíme ľadový šalát a mrkvu. Šalát nakrájame na pásiky a z očistenej mrkvy spravíme jemné hoblinky. Všetko zamiešame a pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Po uvarení morčací „steak“ narežeme, zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a všetko spolu podávame.
Steakom zdar!
Diskusia