Cviklové krémové rizoto
Bezmäsité jedlá - Recepty
Nedávno sme si chceli uvariť niečo z cvikle, našli sme v bio obchode kokosovú smotanu, doma bola ryža a vznikol tento recept. Príprava je jednoduchá, keďže sa cvikla varí pomerne dlho, celé vám to potrvá asi hodinku. Množstvo porcií záleží od množstva ryže a cvikle, uvedené ingrediencie sú približne na tri porcie.
Potrebujeme:
- 1 väčšiu cviklu
- 1 cibuľu
- 1 hrnček ryže
- 1 balenie kokosovej smotany
- kokosový olej
- soľ
Postup:
Cviklu v šupke dáme variť do vody. Medzitým si uvaríme aj ryžu, ktorú odložíme bokom. Cibuľu nakrájame nadrobno.
Keď je cvikla dostatočne mäkká ju ošúpeme a nastrúhame. Na panvici zohrejeme kokosový olej, opražíme najprv cibuľku, potom pridáme cviklu, ktorú tiež opražíme. Prilejeme kokosovú smotanu, osolíme a chvíľku varíme. Nakoniec zmiešame s ryžou, konzistencia je na vás, ak máte radi krémovejšie rizoto, pridajte menej ryže. Poriadne premiešame, dochutíme a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Diskusia