Cviklová nátierka

Ostatné - Recepty

Máme pre Vás ďalšiu skvelú nátierku vhodnú k špaldovému chlebu. Cvikla Vás ohúri svojou farbou aj chuťou.

Potrebujeme:

  • 1 väčšia cvikla
  • 200g jemne hrudkovitý tvaroh
  • 2 strúčiky cesnak
  • olej
  • čierne korenie
  • soľ

Červenú repu umyjeme, nešúpeme a uvaríme v celku v trochu osolenej vode, kým nie je mäkká.  Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame. Druhá možnosť je, že repu očistíme a zabalíme do alobalu, pečieme pri 180 stupňoch asi hodinu. Vychladnutú repu nastrúhame najemno. V druhej miske si vidličkou roztlačíme tvaroh a pretlačíme 2 strúčiky cesnaku. Primiešame postrúhanú cviklu a dochutíme čiernym korením a soľou. Na záver pridáme lyžičku olivového oleja, ktorý dodá nátierka vláčnosť a lesk.

Diskusia