Cviklová nátierka
Ostatné - Recepty
Máme pre Vás ďalšiu skvelú nátierku vhodnú k špaldovému chlebu. Cvikla Vás ohúri svojou farbou aj chuťou.
Potrebujeme:
- 1 väčšia cvikla
- 200g jemne hrudkovitý tvaroh
- 2 strúčiky cesnak
- olej
- čierne korenie
- soľ
Červenú repu umyjeme, nešúpeme a uvaríme v celku v trochu osolenej vode, kým nie je mäkká. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame. Druhá možnosť je, že repu očistíme a zabalíme do alobalu, pečieme pri 180 stupňoch asi hodinu. Vychladnutú repu nastrúhame najemno. V druhej miske si vidličkou roztlačíme tvaroh a pretlačíme 2 strúčiky cesnaku. Primiešame postrúhanú cviklu a dochutíme čiernym korením a soľou. Na záver pridáme lyžičku olivového oleja, ktorý dodá nátierka vláčnosť a lesk.
Diskusia