Zemiaky trochu inak

Bezmäsité jedlá - Recepty

Vedeli ste, že sa zemiaková kaša dá pripraviť aj na sladko? Nie? Dá a nie je na tom nič nezvyčajné. Akurát sa môžu objavovať akési predsudky našich starých mám o tom, že sa zemiaková kaša má podávať na slano a najlepšie k mäsu. Nuž doba sa mení a keďže my histaminici máme pomerne dosť okresaný jedálny lístok, sme vďační za každý nápad, ktorý nám nespôsobí ťažkosti a nevoľnosť.

 

Potrebujeme:

  • zemiaky
  • jablká
  • repkový olej
  • trstinový kryštáľový cukor

Postup:

Ošúpeme zemiaky, nakrájeme ich na kocky, zalejeme vodou a necháme variť. Medzi tým si ošúpeme jablká, ktoré nakrájame na plátky, dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a necháme dusiť. Takýmto spôsobom sa dá pripraviť napríklad aj domáca detská výživa. Keď sú zemiaky mäkké, zlejeme vodu, pridáme repkový olej a pomačkáme. Keď sú jablká mäkké, ale nie moc, aby nám nevznikla kaša, odstavíme ich a môžeme servírovať. Nabereme si zemiakovú kašu, pridáme jablká, posypeme cukrom a môže sa ísť maškrtiť.

Dobrú chuť 🙂

Diskusia